نرخ فریم چیست؟ FPS چیست؟

FPS  کوتاه‌ شده‌ی Frame Per Second است.

تصاویر متحرک و یا فیلم از نمایش متوالی تعداد زیادی تصویر ثابت تولید می‌شود. هر فریم یک تصویر ثابت است. نرخ فریم، تعداد تصاویر ثابت در ثانیه را مشخص خواهد کرد.

برای نشان دادن یک تصویر متحرک، باید فریم‌های ضبط شده را با سرعتی مشخص پشت سر هم نمایش بدهید تا مخاطب متوجه مکث بین تصاویر نشود.

 

نقش FPS در دوربین مدار بسته چیست؟

یکی از فاکتور‌های موثر بر کیفیت تصاویر، پهنای باند، حجم حافظه و….  فریم ریت تصاویر است. هر چقدر میزان  FPS بیشتر‌ شود، تصاویر پیوستگی بیشتری خواهند داشت و جزئیات کمتری را از دست خواهید داد.

در صورتی که دوربین مدار بسته با فریم ریت بالا تصاویر را ذخیره کند، هنگام آهسته کردن تصویر امکان تار شدن و کاهش کیفیت فیلم کمتر خواهد بود. البته در مکان‌هایی که رفت و آمد کمتری اتفاق می‌افتد و یا جزئیات از اهمیت کم تری برخوردار هستند بهتر است نرخ فریم ریت روی 10 باشد تا فضای کمتری را در حافظه اشغال کند.

 

توجه داشته باشید که هنگام تنظیم نرخ فریم ریت باید دوربین مدار بسته و دستگاه ضبط کننده تصاویر هر دو از آن FPS  پشتیبانی کنند.

برای مثال اگر دوربین مدار بسته را روی 30 فریم در ثانیه تنظیم کنید و دستگاه ذخیره کننده تصاویر DVR-NVR تا 15 فریم در ثانیه را پشتیبانی کند، تصاویر با 15 فریم در ثانیه ضبط خواهند شد نه 30 فریم در ثانیه.

خلاف این موضوع نیز امکان پذیر است بنابراین باید هم دوربین مدار بسته را چک نمایید و هم دستگاه ضبط تصاویر را تا اطمینان حاصل کنید که هر دو از نرخ فریم تعیین شده پشتیبانی می‌کنند.

 

ارتباط FPS در دوربین مداربسته با پهنای باند

هر چه نرخ فریم بیشتر باشد، حجم تصاویر ذخیره شده بیشتر خواهد شد و برای انتقال تصاویر به حجم بالایی از پهنای باند نیاز خواهید داشت.

البته اگر دوربین مدار بسته تصاویر را با کدگذاری  H.265و H.264  ارسال کند، پهنای باند کمتری را نسبت به نوع خطی اشغال خواهند کرد.

 

رابطه FPS و Shutter Speed سرعت شاتر

بعضا افراد فکر می کنند که نرخ فریم موجب تار شدن تصاویر می‌شود. در حالی که عامل تاثیر گذار بر تار شدن تصویر سرعت شاتر است. هرچه سرعت شاتر دوربین مدار بسته شما بیشتر باشد، تصاویر واضح تری خواهید داشت و بالعکس اگر سرعت شاتر دوربین مدار بسته شما آهسته باشد،

در تصویر تاری ایجاد خواهد شد و ممکن است چند فریم را از دست بدهید.

در صورتی که در تصاویر ثبت شده تاری دیدید، بهتر است تنظیمات سرعت شاتر را چک کنید چون نباید فریم بر ثانیه از تعداد نور دهی بر ثانیه بیشتر باشد.

 

رابطه تعداد فریم و کیفیت تصویر

در صورتی که کیفیت تصویر بالا برود، پردازشگر زمان بیشتری برای پردازش تصویر نیاز خواهد داشت و بعضا به دلیل محدودیت قدرت پردازش دوربین مدار بسته، با بالا رفتن کیفیت تصویر باید تعداد FPS را کاهش بدهید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *